Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει…


Μετά από 1 – ολογράφως εν – έτος μπαΐλντισμα η καραλήθεια επανέρχεται, ουχί δριμύτερη, ουχί σοφότερη μον’ Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη Τσουτσουλομύτη. Αλλάζει όμως ο καιρός, να βροχές, να χαλάζια, να κεραυνοί και χρόνος κανείς, δουλειά πολύ, λεφτά καθόλου, αυτά δι’ ημάς και τα δέοντα στη μαμά σας.

Ας πούμε δυο ελαφρά λογάκια γενικής υποστάθμης.

Επειδή πέρυσι λέγαμε δυo φωνήεντα για τα εμβόλια και από τότες:  α. τη μια δήθεν αποδείχθηκε πανηγυρικώς ότι είμεθα μίσθαρνο όργανον του διεθνούς φαρμακευτικού κεφαλαίου (ας γελάσω, και που να ξέρατε), β. την άλλη έγινε ξεκάθαρο ότι -πάλι δήθεν- τα εμβόλια είναι η καταστροφή του πλανήτη, μη πω του σύμπαντος κόσμου, να παραθέσω τη ρημάδα τη πραγματικότητα : Θάνατοι από γρίπη Η1Ν1 φέτος 166 έως τις 30/3 Από αυτούς το 60% περίπου ήταν στις ομάδες υψηλού κινδύνου άρα θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί.

Μάγος δεν είμαι αλλά υποθέτω ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς δεν εμβολιάστηκε – τουτέστιν πήγανε άκλαυτοι – γιατί οι ίδιοι ή η οικογένεια ή ακόμη χειρότερα ο γιατρός τους φοβήθηκε τον εμβολιασμό λόγω της ακατάσχετης αντιεπιστημονικής αντιεμβολιαστικής χαζομάρας πέρσι. Επίσης τα στελέχη του ιού της γρίπης που έχουν απομονωθεί μέχρι σήμερα στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης περιλαμβάνονται στο φετινό τριδύναμο εμβόλιο γρίπης. .

Άρα για να μη κοροδευόμαστε : α. Το εμβόλιο είναι και ήταν ασφαλές με ιατρικά κριτήρια β. Το πληρώσαμε πολύ ακριβά, παραγγείλαμε υπερβολικές ποσότητες και όλα έγιναν με ύποπτη -αλλά συνήθη- ανοργανωσιά. Κάποιοι, οι ίδιοι κονόμησαν σε καιρούς τραγικά δύσκολους. γ. Αν όμως γινόταν η σωστή διαχείριση οικονομικά επιστημονικά και επικοινωνιακά σήμερα κάποιοι θα είχαν κάνει το εμβόλιο (όχι 10 μύρια Έλληνες, αλλά αυτοί που έπρεπε κατά προτεραιότητα να το κάνουν) και θα ζούσαν ανάμεσο μας και όχι από κάτω μας.

Αυτά.

~ από Noir στο 30 Μαρτίου, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: